Informatie

Adopteer een berm

De bewustwording om biodiversiteit te vergroten in de lokale omgeving begint te leven in de samenleving. Waar vroeger gemeentes aangesproken werden om het gras wat vaker te maaien, hoor je nu vooral geklaag als er te veel en te vaak wordt gemaaid. Veel gemeentes hebben het vergroten en ondersteunen van de biodiversiteit onderdeel gemaakt van…

De gewone paardenbloem

De paardenbloem staat op nummer 1 van de lijst van bijenplanten. In Nederland bezoeken 107 van de 350 wilde bijen deze plant. Het wordt dus tijd dat wij anders naar deze belangrijke inheemse plant gaan kijken. Lees hier waarom!

Bloembollen, hommels, bijen en vlinders

Nu de zon weer gaat schijnen en de hommels, honingbijen en vlinders uit hun winterrust komen, zie je hoe belangrijk de aanwezigheid van bollen in de tuin is. Plant dus in het najaar zoveel mogelijk bollen om in het voorjaar de natuur een handje te helpen en zelf zo vroeg mogelijk te kunnen genieten van…

Alliums

Alliums worden in het Nederlands sieruien genoemd. Deze prachtige bollen mogen in geen enkele bij- vriendelijke tuin ontbreken. Door creatief aan het werk te gaan met deze geweldige insectenplant kun je het hele seizoen bloemen hebben.

Tanacetum vulgare

Tanacetum vulgare of boerenwormkruid is een inheemse vaste pioniersplant uit de composieten familie, die in juli tot en met september geel bloeit. Je komt deze geweldige insectenplant overal in Nederland tegen.

Echinops bannaticus ‘Taplow Blue’

In het Nederlands kennen wij deze vaste plant als de kogeldistel. Het is een echte insectenlokker en een aanwinst voor iedere tuin en openbaar groen.

Blauwzwarte houtbij

De blauwzwarte houtbij is bijzonder in Nederland. Zij staat op de rode lijst en is de grootste in Nederland voorkomende bij. Lees hier meer over deze prachtige insect.

Biodiversiteit bespaart geld

Biodiversiteit zorgt voor kostenbesparingen bij gemeentes. Het onderhoud van wilde bloemen weides en bermen is stukken goedkoper dan het onderhoud van vakken met heesterbeplanting.

Agastache foeniculum

Agastache foeniculum is zo’n plant waar de bijen en vlinders dol op zijn. De plant geurt heerlijk en heeft een pracht diep paarse keur en bloeit wel maanden lang

Hoornaarzweefvlieg

De Hoornaarzweefvlieg is een bijzondere gast uit Zuid Europa. Hij komt voornamelijk voor in het zuiden van het land, maar wordt ook noordelijker waargenomen.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Nieuwe informatie volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

%d bloggers liken dit: