Cursussen

Volg een presentatie of een workshop

Alles over de wilde bijen, hoe bouw een bijenhotel, ontwerp een bij-vriendelijke tuin, hoe herken je een wilde bij zijn een aantal voorbeelden van presentaties of workshops die je kunt volgen o.l.v. René Bos

Alles over de wilde bij

Wilde bijen hebben het moeilijk. Hoe komt dit, hoe leven zij, waarom zijn zij belangrijk en hoe kunnen wij hen helpen. Dit zijn een aantal onderwerpen die aan de orde komen in deze interessante presentatie. Door meer inzicht te krijgen in wat er momenteel gaande is in onze natuur en welke nadelige impact dit heeft op onze insectenwereld, kan dit net het zetje zijn dat je nodig hebt om in actie te komen. Deze presentatie zal je ogen openen voor wat er werkelijk gaande is op dit moment.

Duur tussen de 30 en 120 min, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever.


Hoe bouw je een bijenhotel?

Bijenhotels voegen iets toe aan de tuin. Wilde bijen vestigen zich in een omgeving waar zij voedsel en nestgelegenheid vinden. Een bijenhotel vergroot dus de kans op het krijgen van wilde bijen in de tuin. Het maken van een hotel is niet moeilijk, omdat het eenvoudig mag zijn. Welke mogelijkheden zijn er en op welke zaken moet je letten bij het vervaardigen van een bijenhotel. Tijdens deze workshop krijg je deze uitleg en bouw je onder professionele toezicht je eigen bijenhotel.

Duur tussen de 60 en 120 min, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever.

Ontwerp een bij-vriendelijke tuin?

Je tuin zo inrichten dat wilde bijen en andere insecten hier voordeel van hebben is niet zo moeilijk. Het vereist een ander inzicht en kijk op wat je altijd als normaal hebt ervaren. Naast het feit dat je de natuur de broodnodige hulp aanbiedt, zul je het als een verfrissing ervaren. Het geven van een nieuwe impuls aan het leven in de tuin zorgt niet allen voor voldoening, maar vooral ook veel plezier. Want na een paar jaar zal de tuin bruisen van het leven!

Duur tussen de 60 en 120 min, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever.


Bijenplanten

Verbeter de wereld en begin met je tuin zo inrichten dat wilde bijen en andere insecten hier voordeel van hebben. Deze presentatie bespreekt diversen soorten bijenplanten. Het gaat in op hun kleur, bloeiperiode, welke bodemsoorten ze het liefste hebben, hoe groot ze kunnen worden, op welke plaats ze het beste groeien en welke bijen er op kunnen vliegen. Na deze presentatie heb je een goed beeld gekregen welke vaste planten eventueel een plek in jouw tuin kunnen krijgen.

Duur tussen 60 en 120 min, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever.

Hoe herken je een wilde bij?

Deze workshop helpt je de wilde bij te onderscheiden van alle andere insecten in de tuin. Vaak verward men een vlieg met een bij. Wat is nu precies een wilde bij en hoe zie je dat. Daar geeft deze workshop antwoord op. Hij bestaat uit een stukje theorie en daarna ga je afhankelijk van het seizoen met de bijen zoekkaart de tuin in of oefen je aan de hand van foto’s om net geleerde in de praktijk te brengen. Workshop is inclusief zoekkaart die je mag houden.

Duur tussen de 60 en 120 min, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever.


Kosten zijn afhankelijk van de lengte van de presentatie. Deze kan aangepast worden aan de wens van de opdrachtgever. Neem gerust contact op voor meer informatie.


Deze presentatie heeft mij als hovenier anders naar de tuin laten kijken. Ik heb hier echt iets van geleerd en neem deze kennis mee in de uitwerking van mijn toekomstige tuinplannen!

Joost Peize (Vakbekwaam Hovenier)


Goh René, ik neem tegenwoordig jouw aanbevelingen voor bijenbeplanting steeds mee als ik een nieuwe border ontwerp. Je hebt mijn ogen echt geopend!

Peter van der Linde (Vakbekwaam Hovenier)


Interesse? Neem gerust contact op!

%d bloggers liken dit: